Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
w3c
Jata
FAQ
Soalan Lazim
seperator Hubungi Kami
Hubungi Kami
seperator FAQ
Aduan & Maklumbalas
seperator Hubungi Kami
Peta Laman

Pameran Maya Yang PertamaPameran Maya Yang Pertama
 

Laman web ini telah dibangunkan pada tahun 2001 dan pencapaian yang dipaparkan dalam laman web ini adalah berasaskan fakta yang telah dipastikan sumber rujukannya seperti Hari Ini Dalam Sejarah, The Malaysian Book of Records, Rekod-Rekod Dunia di Malaysia dan beberapa terbitan lain.

 

Ia memaparkan tentang kejayaan yang julung-julung kali dicapai oleh rakyat Malaysia dan negara Malaysia dalam pelbagai bidang seperti pendidikan, bahasa dan kesusasteraan, politik, sukan dan lain-lain yang telah mencatat sejarah gemilang negara.

 

Sebagai contoh dalam bidang kesusasteraan, Abdul Rahim Kajai (1894-1943) adalah bapa wartawan dan bapa cerpen Melayu. Penang Free School yang terletak di Church Street, Pulau Pinang merupakan sekolah pertama di Malaysia yang telah dibuka dengan rasminya pada 20 Oktober 1816.

 

Laman Web Pameran Yang Pertama boleh diakses terus menerusi: yangpertama/


Kemaskini pada 2014-06-30 10:00:25 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page