Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

search

Carian

faq-img

Soalan Lazim

maklumbalas

Hubungi Kami

faq-img

Aduan & Maklumbalas

sitemap

Peta Laman

BM    EN

w3c

W3C

logo-jata
Laman Sesawang

PERPUSTAKAAN NEGARA MALAYSIA

image

faq-img

Warga

maklumbalas

Penerbit

maklumbalas

Awam

Koleksi Harvard & Asean

 

Sudut Harvard

Sudut Harvard dibangunkan oleh PNM dengan kerjasama Kelab Alumni Harvard  pada 14 Julai 2000. Sudut ini terdiri daripada buku-buku rujukan, koleksi terbitan Harvard iaitu Harvard University Press dan Harvard Business School Press termasuk jurnal, terbitan bersiri serta bahan-bahan lain seperti audio dan CD-Roms. Koleksi ini juga termasuk pakejan maklumat yang diperoleh daripada internet. Sudut Harvard boleh diakses oleh orang ramai di Aras 3 Tengah, Bangunan Anjung Bestari, Perpustakaan Negara Malaysia. Kod lokasi bahan adalah KHM, KHM S.

Sudut Asean

Pada bulan Mei 2015, Perpustakaan Negara Malaysia telah mengambil inisiatif dengan membangunkan Sudut ASEAN yang menempatkan koleksi buku dan maklumat mengenai ASEAN. Inisiatif ini merupakan satu usaha bagi menyokong Malaysia sebagai negara pengerusi ASEAN 2015. Negara-negara yang menganggotai ASEAN adalah Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Filipina, Kemboja, Laos, Myanmar, Brunei Darussalam dan Vietnam. Koleksi juga termasuk Bibliografi ASEAN dan pakejan maklumat. Sudut ASEAN adalah terbuka kepada orang awam. Lokasi Sudut ASEAN ini terletak di Aras 4 Tengah, Bangunan Anjung Bestari, Perpustakaan Negara Malaysia. Kod lokasi bahan adalah “ASE”.

 •  
 • Print
 • Email this page

Bilangan Pelawat
Hari IniHari Ini140
Minggu LepasMinggu Lepas5225
Bulan IniBulan Ini9006
Bulan LepasBulan Lepas21786
Jumlah PelawatJumlah Pelawat2264433
Total count : 2264433 Tarikh Kemaskini : 14 - 04 - 2024