Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
w3c
Jata
FAQ
Soalan Lazim
seperator Hubungi Kami
Hubungi Kami
seperator FAQ
Aduan & Maklumbalas
seperator Hubungi Kami
Peta Laman

Koleksi Harvard & Asean

 

Sudut Harvard

Sudut Harvard dibangunkan oleh PNM dengan kerjasama Kelab Alumni Harvard  pada 14 Julai 2000. Sudut ini terdiri daripada buku-buku rujukan, koleksi terbitan Harvard iaitu Harvard University Press dan Harvard Business School Press termasuk jurnal, terbitan bersiri serta bahan-bahan lain seperti audio dan CD-Roms. Koleksi ini juga termasuk pakejan maklumat yang diperoleh daripada internet. Sudut Harvard boleh diakses oleh orang ramai di Aras 3 Tengah, Bangunan Anjung Bestari, Perpustakaan Negara Malaysia. Kod lokasi bahan adalah KHM, KHM S.

Sudut Asean

Pada bulan Mei 2015, Perpustakaan Negara Malaysia telah mengambil inisiatif dengan membangunkan Sudut ASEAN yang menempatkan koleksi buku dan maklumat mengenai ASEAN. Inisiatif ini merupakan satu usaha bagi menyokong Malaysia sebagai negara pengerusi ASEAN 2015. Negara-negara yang menganggotai ASEAN adalah Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Filipina, Kemboja, Laos, Myanmar, Brunei Darussalam dan Vietnam. Koleksi juga termasuk Bibliografi ASEAN dan pakejan maklumat. Sudut ASEAN adalah terbuka kepada orang awam. Lokasi Sudut ASEAN ini terletak di Aras 4 Tengah, Bangunan Anjung Bestari, Perpustakaan Negara Malaysia. Kod lokasi bahan adalah “ASE”.

Kemaskini pada 2019-07-15 15:18:45 daripada Administrator 2

  •  
  • Print
  • Email this page