Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
 
w3c
Jata
FAQ
Soalan Lazim
seperator Hubungi Kami
Hubungi Kami
seperator FAQ
Aduan & Maklumbalas
seperator Hubungi Kami
Peta Laman

NOTA KLINIK JAWI

Klinik Jawi@IKIM.fm
Perpustakaan Negara Malaysia dengan kerjasama Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) dan Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) telah menerbitkan rancangan Klinik Jawi di Radio IKIM semenjak 2 Jun 2012, setiap Sabtu Jam 9.30 pagi. Penerbitan ini bertujuan menyemarakkan penulisan dan pembacaan Jawi dalam kalangan rakyat Malaysia melalui slot pembelajaran Jawi di radio. Sehingga kini sebanyak 243 episod rancangan Klinik Jawi telah diterbitkan. Sila klik di ruangan Nota Klinik Jawi untuk memuat turun nota tersebut.
 
UNTUK MAKLUMAT LANJUT: Sila berhubung dengan Penyelaras Rancangan Klinik Jawi, Mastura binti Hussin, Penolong Pengarah Bahagian Gerakan Literasi Maklumat, PNM di talian 03-2687 4337 atau e-mel [email protected]. Nota Rancangan Klinik Jawi tahun 2012 – 2013, telah diterbitkan dalam Buku Kaedah Pembelajaran Jawi Peringkat Asas. Untuk dapatkan buku tersebut, sila berhubung dengan Puan Siti Zubaidah Ahmad, Unit Penerbitan PNM di talian 03-2687 1763.

Kemaskini pada 2022-01-13 11:41:33 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page